Termeni și condiții

Site-ul www.rdndata.ro, numit in continuare rdndata.ro, este proprietatea RDN Network Data SRL inregistrata in Prahova,J/29/2972/2018, CUI/CIF: 40330970, și va fi numită în continuare RDN Network Data SRL.

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos precum și a condițiilor de confidențialitate. În cazul în care utilizatorul nu este de acord cu termenii și condițiile de utilizare trebuie să înceteze imediat folosirea serviciilor www.rdndata.ro Recomandăm citirea cu atenție a acestora. RDN Network Data SRL își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita „Termeni si conditii”.

RDN Network Data SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.rdndata.ro și nu îi conferă dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei RDN Network Data SRL fără acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web – link – catre www.rdndata.ro este limitat, neexclusiv și revocabil, și este acordat atat timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru RDN Network Data SRL sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.

1. Dreptul de autor a firmei RDN Network Data SRL asupra informațiilor publicate pe site:

Intregul continut al site-ului www.rdndata.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea RDN Network Data SRL și a furnizorilor săi și intra sub incidenta Legii pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industriaă. Este interzis in mod expres sub sancțiunea răspunderii penale, civile sau administrative folosirea fără acordul societații a oricaror elemente ale continutului site-ului. Utilizatorilor le este interzis să distribuie, modifice, transmită (inclusiv prin folosirea de programe automate de copiere), folosească pentru uz public sau comercial orice material conținut în acest site fără acordul scris al firmei RDN Network Data SRL.

RDN Network Data SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru nici o cheltuială sau prejudiciu suferit de un utilizator/client, prin încălcarea termenilor și condițiilor enumerate mai sus sau a legislației în vigoare cu privire la protecția drepturilor de autor.

2. Produsele și serviciile oferite de RDN Network Data SRL pe site-ul www.rdndata.ro , politica de prețuri

RDN Network Data SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Produsele/Serviciile comercializate prin intermediul www.rdndata.ro sunt însoțite de factură fiscală, conform legislației în vigoare. Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita contractului.

Pe parcursul functionarii sale, www.rdndata.ro va organiza derularea unor oferte speciale promoționale, pentru care va pune la dispoziția clientilor conditiile promotiilor, mecanismul promoției și perioada ei de desfasurare. www.rdndata.ro își va rezerva dreptul de a modifica si/sau intrerupe unilateral și fără înștiințare prealabilă derularea oricarei oferte speciale. www.rdndata.ro își rezervă de asemenea dreptul de a restrictiona în mod unilateral, accesul la oricare dintre ofertele speciale organizate pentru orice client sau utilizator asupra caruia are suspiciunea că încearcă să eludeze sau să utilizeze în mod incorect sau abuziv beneficiile respectivei oferte.

RDN Network Data SRL nu oferă nici o garanție, în mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fără limitare la, functionarea acestui site, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site și cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezentând obligația firmei RDN Network Data SRL de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislației în vigoare, drept detaliat mai jos in acest document.

Art.1 – Politica de conținut Găzduire

a. Clientul se obligă să nu folosească serverele www.rdndata.ro și/sau serviciul de găzduire web furnizat sub nici o forma și în nici o circumstanță pentru găzduirea, comunicarea de, referirea la sau directionarea catre nici unul (una) din urmatoarele :

– nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu continut sexual sau obscen;

– violarea unui drept de autor sau al oricărui alt drept al oricărei terțe parți;

– amenințări, abuz, hărțuire, declarații calomnioase;

– activitati ilegale cum ar fi: phishing, spoofing, proxy, hacking, sniffing, identity theft, răspândirea de viruși informatici, keyloggere, troieni, warez (mp3, avi, muzică, filme, programe/software fără a deține drept de autor și/sau distribuție), etc.;

– orice imagine sau text menit să încurajeze sentimentul de ură; – colectarea de informații personale pentru utilizarea în scopuri ilegale;

– website-uri cu Sisteme MLM (multi level marketing)

– jocuri piramidale; – sisteme topsite sau ranking,directoare web,site-uri(scripturi) de redirecte; – IRC (mirc, mirc bots, etc), Anonimizator, Chat room-uri fără a include scripturile standard din panoul de control;

– stocarea de fisiere (ex.: filme, fișiere mp3, arhive, poze personale, fișiere de back-up, fișiere executabile (.exe, .bat, .dll) sau alte fișiere care nu au legatura cu siteul clientului sau nu sunt folosite in cadrul site-ului, etc);

– găzduire e-mail gratuit, torrent, torrent tracker, free download și/sau free upload (download ori upload gratuit), hub-uri peer 2 peer (DC++, etc); – audio/video streaming și/sau orice fel de real-time streaming cum ar fi radiourile sau televiziunile online, orice fel de jocuri online, servere de jocuri (valabil pentru găzduire shared,reseller și VPS)

– orice conținut considerat de www.rdndata.ro ca fiind daunător; în caz contrar, serviciul de găzduire web va fi suspendat sau sters fără notificare prealabila și fără rambursarea sumei platite pentru găzduire.

b. Orice alte scripturi vor fi dezactivate sau șterse fără notificare prealabilă, iar în cazurile grave sau de recidiva contul va fi anulat, fără restituirea sumei plătite pentru găzduire.

c. Utilizatorul declara că intelege și acceptă că în orice situații în care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totala a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv și care ar putea fi achitate de furnizor nu va putea depași în nici un mod și în nici un caz suma totală a tarifelor (taxelor) achitate de catre utilizator furnizorului.

d. www.rdndata.ro nu are nicio obligație în a aduce la zi scripturile utilizate de către clienți. În momentul în care scriptul este ne-updatat (adus la zi) poate dăuna serverelor noastre și mai ales celorlalți clienți aflați pe acel server.Ne rezerăm dreptul de a bloca acel site până la remedierea situației.Aveți la dispoziție în panoul de control al contului dvs uneltele necesare devirusării site-urilor dvs. (Virus Scanner).

e. Spre informarea dumneavoastra siteurile bazate pe CMS-uri de tip Joomla sau WordPress fiind opensource sunt cele mai vulnerabile deci, este imperios necesar ca versiunile lor să fie aduse la zi.

Art.2 Backup

a. Backup-urile sunt făcute de catre noi sapămânal atat la fișiere , căsuțe de e-mail cât și la baza de date. Totuși nu oferim nici o garanție pentru integritatea backup-urilor. Sfătuim toți clientii să downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la optiunea Backup. Backup-urile făcute de RDN Network Data nu sunt GARANTATE, exceptie făcând conturile abonate la un backup platit.

b. Clientul este de acord să garanteze și să considereRDN Network Data nevinovată în legătură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca și consecintă a utilizării serviciilor cauzatoare de daune clientului.

c. Furnizorul nu este responsabil în nici un mod pentru pierderea informațiilor găzduite ca urmare a acțiunilor utilizatorilor sau datorită erorilor existente în aplicațiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul și nu este pus la dispoziție de catre furnizor, fiind dezvoltat și oferit de catre cpanel.net sau virtualmin.com

d. Dacă un cont este suspendat iar clientul nu dorește să mai prelungească abonamentul, www.rdndata.ro nu va oferi acces la fișiere sub nici o formă dacă factura proformă generată pentru serviciu nu este plătită. Fișierele fiecărui client sunt proprietatea acestuia până la expirarea abonamentului, după expirare abonamentului acestea sunt în proprietatea RDN Network Data.

Art.3 Găzduire domenii .ro cu plata anuală

a. Domeniiile .ro cu plata anuală trebuie comandate impreuna cu un pachet de găzduire deoarece aceste sunt inchiriate și nu se pot schimba nameserverele.

Art.4 – Garanția uptime

a. Serviciul oferit de www.rdndata.ro garantează un uptime mediu al serverelor de 99.5 % .

b. Sunt exceptii urmatoarele:

– situatii de forta majora in care noi nu putem avea nici o influenta cum ar fi: razboaie, calamitati naturale, indisponibilitatea / intreruperea comunicatiilor, foc, virusi, hackeri, nefunctionarea corecta a unui software oferit de alta sursă ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autoritaților legale.

Art.5 – Suspendarea contului pentru neplata serviciilor

a. Conturile utilizatorilor care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului in termen de 5 zile de la emiterea de catre furnizor a facturii pro-forma vor fi suspendate până la confirmarea efectuarii plații sau până la data efectuarii plații, potrivit prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai după confirmarea efectuarii plații.

b. Furnizorul va putea redeschide conturile închise pentru neplata tarifelor numai după plata integrală a tututor sumelor datorate de catre utilizator.

Art.6 – Utilizarea resurselor

a. Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmari consumul de resurse de pe server. Dacă un cont utilizează o cantitate foarte mare de resurse, vom contacta clientul respectiv pentru a discuta în aceasta privință.În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fără informarea prealabila a clientului, pentru a menține bună funcționare a serverului. În cadrul pachetelor de găzduire web nu se vor accepta sub nici o formă utilizatori mari consumatori de resurse. www.rdndata.ro supravegheză respectarea celor de mai sus prin monitorizarea rapoartelor despre resursele utilizate.

b. Clienții pot să solicite îmbunătațirea pachetului său marirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului să ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului. În unele cazuri conturile sunt suspendate automat cand se atinge limita resurselor alocate, pentru reactivare fiind necesara interventia manuala din partea noastra.

3. Plata serviciilor/produselor și metode de plata:

Serviciile/Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea/executarea. Plata produselor/serviciilor comandate de pe site-ul www.rdndata.ro conform acestor „Termeni și Condiții” se poate efectua în avans prin Transfer Bancar (Ordin de Plata), cu Card de Credit/Debit Visa, MasterCard prin procesatorul de plati online MobilPay Netopia.

Metode de plată. Plata produselor de pe www.rdndata.ro se poate face in 2 moduri:

  1. Transfer bancar. Plata se face direct in contul bancar al RDN Network Data SRL, deschis la BRD, Cont IBAN: RO, CUI: 40330970, CIF: J29/2972/2018.
  2. Plata online cu card Visa/MasterCard. Tranzacția este procesată de o companie terță specializată în plațile online securizate. Plata cu cardul de debit/credit Visa/MasterCard se face prin MobilPay Netopia.
    Datele cardului dumneavoastra precum și informațiile personale necesare plații nu sunt vizualizate sau stocate în nici un fel de catre site-ul www.rdndata.ro

4. Livrarea Produselor / Serviciilor

Livrarea produselor/serviciilor se va face oriunde în țară sau afară. RDN Network Data SRL își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

Livrarea serviciilor se face doar electronic/email sau direct in platforma Beneficiarului.

Recepția serviciilor se face după distribuirea pachetului electronic sau setarea serviciului pe site-ul clientului in termenul de 7 zile lucratoare. După această perioadă, dacă nu este stipulată în contract o alta perioadă de recepție, serviciul se consideră distribuit și în perfectă stare de functionare.

RDN Network Data SRL își rezervă dreptul să intarzie sau să anuleze livrari/dezvoltari ale produselor/serviciilor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de RDN Network Data SRL care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburari civile sau alte impedimente de forță majora conform uzantelor legii romanești.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de RDN Network Data SRL față de orice client în cazul nelivrării sau a livrarii necorespunzatoare a serviciului/produsului comandat este valoarea sumei încasate de RDN Network Data SRL de la acest client.

Site-ul www.rdndata.ro este găzduit pe serverele propri. RDN Network Data SRL nu vă putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setări, sau actualizari ale scripturilor programate. RDN Network Data nu va putea fi facută răspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.rdndata.ro. RDN Network Data SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.rdndata.ro. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor in cauză.

5. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului www.rdndata.ro este gratuita si voluntară, și implică acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate și oricand vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respectă legea Comerțului Electronic în ceea ce privește comunicarea comercială asa cum este ea stipulata de legislatia romanească și internatională.

Utilizarea newsletterului se face in aceleași condiții de limitare a raspunderii din punctul de vedere al conținutului precum se autorizează și folosirea site-ului, în condițiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidențialitate este descrisă pe larg în sectiunea urmatoare. RDN Network Data SRL deține toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis către abonați în aceleași condiții ca și pentru informațiile publicate pe site, in concordanță cu prevederile acestui document. Abonații newsletter-ului www.rdndata.ro. pot retrimite aceste comunicări comerciale și altor persoane, pe raspunderea lor, și în conditiile în care nu au modificat nici structura, nici conținutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului www.rdndata.ro mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de catre abonați despre prevederile prezentului articol. În acest context, RDN Network Data SRL nu poate fi făcută răspunzătoare sub nici o forma de acțiunile abonaților săi.

RDN Network Data SRL își rezervă dreptul de a restricționa accesul oricarui abonat la newsletter, dacă RDN Network Data SRL are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

6. Dispoziții finale

Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe www.rdndata.ro și care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabila în termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizării în scris a problemelor, de catre utilizator. În cazul în care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competența revine instanțelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parți. Fiind de acord cu acești Termeni si Conditii de utilizare a site-ului www.rdndata.ro, clientul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului.